Lorensbergs Villastad, Göteborg

Villa Lorensberg

Lennart Torstenssonsgatan 9

Tillträde

Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Villa Lorensberg - Nyproducerade bostäder i Göteborg
Visa fler bilder
×

Projektfakta

Anmäl intresse

Bostadsform

Lägenheter

Antal bostäder

4

Antal rum

1 - 4

Storlek

29 - 142 m²

Pris

3 915 000 - 22 010 000 kr

Avgift

1 438 - 4 490 kr/mån

Anmäl intresse

Villa Lorensberg är instrumenterat av 8 exklusiva hem med arkitektur i världsklass med märkbart attraktiva designdetaljer, exteriört såväl som interiört. Tongångarna i Konserthuset har starkt påverkat inredningens design och materialval. Hemmen är tänkta för den medvetna människan som väljer sitt boende med stor omsorg. Valet är ett hem att leva i och att njuta av över lång tid.

La vita è un concerto e i brani musicali lo sono; (Livet är en konsert och musikstyckena är;)

- Preludio n.1, lgh 1001, 34,9 kvm samt terrass.

- Preludio n.2, lgh 1002, 29,3 kvm samt terrass.

- Sinfonia n.1, lgh 1101, 142 kvm samt terrass.

- Intermezzo n.1, lgh 1102, 33,9 kvm samt terrass.

- Sinfonia n.2, lgh 1201, 142 kvm samt balkong och terrass.

- Intermezzo n.2, lgh 1202, 33, 9 kvm samt terrass.

- Sinfonia n.3, lgh 1301, 142 kvm, samt 2 balkonger

- Gran finale musicale, lgh 1302, 39,3 kvm samt balkong + 124,9 kvm med terrass

I entréplanet finns, utöver de två preludierna, förrådsrum, cykelrum och teknikrum. Från entréplanet går hissen till samtliga våningsplan.
Framför byggnaden finns 4 parkeringsplatser.

Idag intresserar vi oss mer än någonsin för hur vi inreder våra hem. Det finns även en stark trend mot det hållbara med större eftertanke och intresse för det vi söker. Villa Lorensberg erbjuder 2 inredningskoncept, båda är starkt inspirerade av det närliggande Konserthuset, det ena i en ljusare ton, kallad Symfoni 1, och det andra i en mörkare ton vi kallar Symfoni 2. Konserthuset uppfördes 1935 efter ritningar av arkitekten Nils Einar Eriksson. Kända tonsättare från tiden är bland andra Puccini, Rossini, Mahler och Sibelius.

Vi tror att man vill bo med grannar som har liknande livsstil, värderingar och kanske även musiksmak? Försäljning startar i maj 2022 och inflyttning beräknas till våren 2023.

Då Göteborg grundades utgjordes platsen för Renströmsparken av betes- och odlingsmarker som tillhörde staden. Därav rymmer området mycket av Göteborgs historia. Parken anlades i samband med jubileumsutställningen 1923 vilken är Sveriges största utställning genom tiderna. I vardagligt tal säger vi kanske inte Renströmsparken utan talar mer om den som "Näckrosdammen".

Lagom till Jubileumsutställningen fick Kungsportsvenyn sin monumentala avslutning i Götaplatsen utformad i 20-talsklassicism med Konstmuseets tempelartade utseende. Den storslagna platsen fullbordades på 1930-talet genom statyn Poseidon och de flankerande byggnaderna, Konserthuset och Stadsteatern. Speciellt Konserthuset har starkt bidragit med inspiration till inredningen av Villa Lorensberg.

Från Götaplatsen, via den gröna passagen Fågelsången, nås Renströmsparken. Denna ligger som en grönskande oas med rhodedendron, hängpilar och näckrosor i dammen. Parken är välbevarad sedan 1920-talet med en tydlig inramning av bebyggelsen runtom.

Lorensbergs villastad med omgivande trädgårdar skapar en mjuk anslutning till parken. Bebyggelsen är omsorgsfullt inpassad i parken med en lågmäld arkitektonisk gestaltning. Byggnaderna är genomgående utförda i rött tegel som ger bebyggelsen tyngd. Materialet tegel förenar bebyggelsen, tillkommen under olika epoker under 1900-talet. I övrigt utgörs materialen av natursten i socklar och detaljer. Taken är klädda med koppar eller ärggrön plåt. Parkens mjuka övergångar mot omgivningen och avsaknaden av en tydlig entrépunkt ger den en speciell karaktär som skiljer sig från många andra centrala stadsparker och gör att den upplevs som betydligt större än vad den egentligen är. Renströmsparken skiljer sig från de flesta stadsparker genom att den inte är omgiven av trafikerade gator, vilket ger en lugn och kontemplativ stämning som man sällan hittar i centralt belägna parker.

Göteborgs Konserthus är en världsberömd byggnad från 1935 med banbrytande arkitektonisk utformning. Stora salens akustik räknas fortfarande till en av världens bästa. Konserthuset är beläget på Götaplatsen och samsas här med Stadsteatern, Göteborgs konstmuseum samt den ståtliga statyn Poseidon. Göteborgs Symfoniker samlar 109 musiker som drivs av kärleken till musiken och viljan att ge dig en alldeles makalös upplevelse. Den passionen och ambitionen gör att Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, kan tävla med världens främsta orkestrar.

TIS

7

Välkommen till öppet hus!

Tid och adress:

2022:17 - 2022:18

Lennart Torstenssonsgatan 9, Lorensbergs Villastad

 • LGH Preludio n. 2

  Lennart torstenssonsgatan 9

  Villa Lorensberg

  Ledig

 • LGH Preludio n. 1

  Lennart Torstenssonsgatan 9

  Villa Lorensberg

  Ledig

 • LGH Sinfonia n. 1

  Lennart Torstenssonsgatan 9

  Villa Lorensberg

  Ledig

 • LGH Sinfonia n. 2

  Lennart Torstenssonsgatan 9

  Villa Lorensberg

  Ledig

Visa fler

{"latitude":"57.6937","longitude":"11.9818"}

Fakta om området saknas.

Namn: Tomas Ahre

Telenfon: 0705 250650

E-post: tomas.ahre@ahre.se

Namn: Emma Ahre

Telenfon: 0704 452823

Kontorsnr: 0704 452823

E-post: emma.ahre@ahre.se