January 29, 2020

Bostadsbloggen

Bostadsbloggen

Använd Facebook som din fiskdamm!

Facebook är idag världens kraftigaste marknadsföringsplattform, när jag pratar om Facebook är det viktigt att poängtera att jag syftar på alla dess plattformar dvs. Facebook, Instagram, Messenger och Whatsapp. Facebook har genom sina olika plattformar extremt mycket data om oss alla, detta är givetvis någonting vi kan och också bör kapitalisera på vid försäljning av nyproducerade bostäder. 

Har du tidigare hört att våra köpbeslut inte alltid är rationella? Många gånger tar vi beslut baserade på en känsla, detta är även fallet när vi är på jakt efter nästa bostad. Även om en intressent idag inte aktivt letar efter en ny bostad så är det inte otroligt att ett intresse skulle kunna väckas om hen hittade fram till den perfekta bostaden. Vid det här läget spelar det mindre roll kring hur eller genom vilken kanal bostadens hittades genom, att bostaden faktiskt hittades är allt som räknas.  

Många Fastighetsmäklare missar idag att kapitalisera på dessa plattformar vid försäljning av nyproduktionsprojekt, att synas på de stora bostadsportalerna ser man dock som en självklarhet. Nu när det är 2020 är det också en självklarhet att arbeta strategiskt via Facebooks plattformar.

När jag pratar om att arbeta strategiskt med Facebook, syftar jag inte på att publicera ett nyproduktionsobjekt organiskt på sin Facebooksida och hoppas på det bästa. Detta har aldrig varit och är inte heller en vinnande strategi för att lyckas. Istället bör du ta sikte på betald annonsering och arbeta med att segmentera dina målgrupper till just dem som är intresserade av den specifika bostaden. 

Låter det enkelt, det är det tyvärr inte, men vi måste också börja acceptera att det krävs kompetens för att arbeta med världens mest kraftfulla marknadsföringsplattform. Detta är tyvärr ingenting som görs med vänsterhanden mitt emellan två kundmöten.

Eftersom det inte är något alternativ att stå utanför Facebook så har du två möjliga vägar att gå. 

1. Investera tid läs. MYCKET tid på att lära dig plattformarna, vad som fungerar, inte fungerar osv.

2. Kontakta en aktör som kan hjälpa dig med din exekvering på Facebooks plattformar och fokusera på din nästa utmaning istället.

Vi ses i fiskedammen!

Författare

Av: Rikard Jonsson,

Growth Manager @Adfenix